Informatie

Voor de Haagse scholen in het voortgezet onderwijs organiseert de gemeente Den Haag regelmatig activiteiten waaronder competities en toernooien. De gemeente stimuleert en ondersteunt scholen ook bij het opzetten en verankeren van naschoolse sport programma’s. Het doel hierbij is om kinderen sportactief te maken en uiteindelijk structureel aan het sporten te krijgen bij met voorkeur een van de vele Haagse verenigingen.

Veel scholen zien de meerwaarde van een uitgebreid sportaanbod. Als een school in het voortgezet onderwijs hulp nodig heeft bij het organiseren van (naschoolse) sportactiviteiten, dan kunnen ze daarvoor aankloppen bij de afdeling Sport Support.

De gemeente Den Haag heeft goede ervaringen met het ondersteunen en stimuleren van sport op school.

Soms leidt de ondersteuning van Sport Support tot een compleet sportplan of een structurele verbetering in het sportaanbod van een school. Naast dit maatwerk zijn er op dit moment ook een aantal stimuleringsprojecten in volle gang waaronder MAJDS en Schoolsportcoordinatoren.

Volleybal League 2010
In maart en april organiseert de gemeente Den Haag elk jaar in samenwerking met volleybalvereniging Sovicos de School Volleybal League. Een leuk toernooi waar jaarlijks meer dan 30 teams van verschillende VO scholen aan meedoen. Er wordt gespeeld in de categorieën meisjes en jongens onder 15 en meisjes, jongens 15+ en docententeams.

Lees hier het Wedstrijdreglement en de Huishoudelijke regels tijdens de toernooien.

Huishoudelijke mededelingen en wedstrijdregelement


Vakleerkrachten
; in deze informatiebrief vindt u alle informatie voor uw team(s).

Informatiebrief vakleerkrachten


Uitslagen van de 3e ronde (26 maart) kan je hier vinden.


De speelschema's voor 19 maart, 26 maart, 9 april en 16 april worden pas op de wedstrijddag zelf uitgereikt. Dit in verband met late afmeldingen van teams tijdens de eerste voorronde op 12 maart. Hierdoor moesten speelschema's op het laatste moment toch nog opnieuw gemaakt worden.

Alle teams wordt verzocht om wel tijdig aanwezig te zijn, te weten vanaf 15.10 uur!