SCHOLEN VOLLEYBAL LEAGUE 2018


Beste docent,
Nog maar een paar maanden geleden haalden de Nederlandse volleybaldames zilver in de EK-finale. Een fantastische prestatie!

Net als dit jaar hopen wij daarom weer op een stormloop van veel enthousiaste aanmeldingen voor ons leuke toernooi.
In nauwe samenwerking en op initiatief van de gemeente Den Haag nodigt Sovicos Volleybal u hierbij uit voor de Sovicos Volleybal Scholen League 2018.
Na de succesvolle edities van afgelopen jaren, staan de vrijwilligers van deze Haagse volleybalvereniging weer met plezier voor u klaar om ook in 2018 een leuk toernooi neer te zetten.

Sovicos Volleybal Scholen League 2018
In maart/april 2018 organiseert Sovicos Volleybal de 9e editie van de Sovicos Volleybal Scholen League. Een volleybaltoernooi voor diverse jeugdteams van verschillende VO scholen. Alle docenten en leerlingen van scholen in het voortgezet onderwijs in Den Haag zijn van harte uitgenodigd om met één of meerdere teams deel te nemen aan het scholentoernooi*

* Deelname van meer dan 1 team per categorie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en kan op voorhand niet worden gegarandeerd.

Categorieën

  • mix < 15 jaar (geboren na 01-01-2003)
  • meisjes 15+ (geboren voor 01-01-2003)
  • jongens 15+ (geboren voor 01-01-2003)
  • docenten (max 1 team per school)

Let op!
Alle teams moeten altijd bezet zijn met minimaal 6 spelers. Daarbij geldt nog dat in de mix categorie, er minimaal 2 meisjes in het team moeten spelen.
Er mag alleen een docenten team worden ingeschreven als er ook in minimaal een van de andere categorieën een team is ingeschreven.

Niveau
De afgelopen 3 jaar, zijn de voorronden op niveau ingedeeld. Dit is als positief ervaren. Daarom wordt er ook voor komende editie weer getracht de indeling op niveau te organiseren. Dit geldt dan voor de categorieën mix, jongens en meisjes.

De indeling is als volgt:

  • recreatie klasse; maximaal 3 teamleden mogen lid zijn van een volleybal vereniging. Afhankelijk van het aantal teams op beide niveaus, zal de winnaar van de recreatie klasse zich al dan niet plaatsen voor de finaledag.
  • wedstrijd klasse; dit betreft teams die in vorige edities van dit toernooi hoog zijn geëindigd. Deelnemers in deze klasse kunnen zich plaatsen voor de finaledag en derhalve ook mee strijden om mee te gaan doen aan het landelijke toernooi Olympic Moves

Met deze indeling, hopen we dat veel scholen zich zullen aanmelden omdat de wedstrijden leuker en gelijkwaardiger zullen zijn. Wij nodigen dan ook alle scholen uit om zich in te schrijven.
De indeling in niveaus, gaan we proberen tot uitvoer te brengen. Echter, op voorhand kunnen wij niet inschatten hoeveel teams er per niveau gaan inschrijven, en we kunnen deze indeling in niveaus dus niet voor alle categorieën garanderen. Ik vraag uw begrip hiervoor.

Planning en toernooiopzet
Het totale toernooi wordt georganiseerd op en verdeeld over 4 vrijdag middagen. Alle toernooi-dagen worden gespeeld in de sporthal van Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16 in Den Haag.
De toernooidagen duren van 15.00u tot 19.00u en de indeling is als volgt:

  • vrijdag 9 maart 2018: voorronde Junioren mix geboren na 1-1-2003
  • vrijdag 16 maart 2018: voorronde Meisjes geboren voor 1-1-2003 **
  • vrijdag 23 maart 2018: voorronde Jongens geboren voor 1-1-2003 **
  • vrijdag 13 april 2018: finaleronde voor alle categorieën

** Op een van deze dagen zal ook de voorronde poule van de docenten worden gespeeld. Welke dag dit gaat worden is afhankelijk van het aantal ingeschreven Meisjes- en Jongens-teams op deze data. Wij zullen kort na het sluiten van de deadline van de inschrijving, aan de scholen die een docenten team hebben ingeschreven, laten weten welke dag het geworden is. De finale ronde van de docenten is vanwege Goede Vrijdag en de Paasvakantie 'pas' op 13 april, gelijk met de leerlingen.
Er zal worden getracht de wedstrijden van de docenten pas te laten starten vanaf 15.45u

Aanmelden
Vriendelijk verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen en uiterlijk dinsdag 13 februari 2018
te sturen naar e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U ontvangt een bevestiging per e-mail als uw aanmeldingsformulier is ontvangen.

Vragen en opmerkingen
Wij zien uw aanmelding graag tegemoet. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie.
Heeft u vragen of opmerkingen neemt u dan gerust contact op met ondergetekende via genoemd mailadres of neem een kijkje op www.sovicos.nl/scholen-league.

Tot ziens bij de Sovicos Volleybal Scholen League 2018!