Dat is wat Sovicos dit seizoen te wachten staat. Er heeft namelijk nog niemand toegezegd deze functie te willen vervullen. 

Wanneer niemand deze functie overneemt hebben het bestuur én de vereniging een probleem.
De Secretaris zorgt er o.a. voor dat alle communicatie tussen de vereniging, gemeente en de leden soepel verloopt. Zonder goed en tijdig contact met de gemeente zal Sovicos een aantal vergoedingen gaan mislopen. Verder zorgt de Secretaris er binnen het bestuur voor dat er een datum en een locatie is voor de maandelijkse Bestuursvergaderingen en de jaarlijkse ALV.
Deze vergaderingen worden ook voorbereid door de Secretaris d.m.v. het opstellen van een agenda.

Kunnen de andere bestuursleden dit dan niet doen?
Simpel antwoord: Ja, dit kunnen ze wel, maar natuurlijk minder goed en overzichtelijk als een Secretaris dit kan. De andere bestuursleden hebben al veel andere taken, waardoor zoiets belangrijks als een agenda voor vergaderingen, notulen of een mail naar de gemeente even tussendoor afgehandeld moeten worden. Dit kan natuurlijk goed gaan, maar het kan ook leiden tot chaos. Wanneer het betreffende bestuurslid al erg druk is, kan het bijv. zo zijn dat deze taken (die er extra bijkomen) vergeten worden. Bedenk eens wat er gebeurt wanneer niemand een overzicht bijhoudt van alle mails die binnenkomen op de info- en secretaris mail. Nieuwe leden die zich willen aanmelden worden wellicht over het hoofd gezien, deadlines van de gemeente voor vergoedingen en subsidies worden gemist enz, enz.

Kortom: De vereniging kan niet zonder Secretaris!!!! Bovendien is de functie van Secretaris ook gewoon erg leuk! Naast de administratieve kant is het ook een sociale functie waarin je veel contact hebt met zowel de nieuwe als de huidige leden. Verder mag je meebeslissen over alle zaken die de vereniging aan gaan en weet je alles als eerste. Wie wil dat nou niet!

Meld je daarom nu aan! Ook als je nog vragen hebt over de functie kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.