december 2017

 Beste Sovicosser, 

Graag informeren we je vanuit het bestuur met deze bestuursflits over wat er zoal in de vereniging is gepasseerd en wat er nog komen gaat. 
Mocht je over een onderwerp nog vragen hebben, schroom dan niet om een mailtje te sturen naar het bestuur via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

 • Brainstorm Sovicos 2.0 
 • Verenigingszaken 
 • Sponsor Sovicos tijdens de feestdagen 
 • Algemene ledenvergadering 
 • Ditjes en datjes 


Brainstorm Sovicos 2.0 
Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben jullie al een korte presentatie gekregen met betrekking tot de vernieuwde visie van Sovicos. Ook wel Sovicos 2.0 genoemd. Wij willen over een aantal van deze onderwerpen graag met jullie in discussie gaan. Zo creëren we als vereniging samen ons beleid voor de toekomst! 

De Brainstorm zal plaatsvinden in 2 sessies op woensdagavond 24 januari tijdens de trainingen. De uitnodiging volgt binnenkort. 


Verenigingszaken 
Terugblikkend op de afgelopen periode blijkt dat we al heel druk bezig zijn geweest. Vrijdag 27 oktober las Heren 1 ons de les tijdens een knallend Sovicos feest met als thema "Back to School: Bad teachers and students". Velen (her)beleefden hun schooltijd en dansten tot diep in de nacht. Heren, het was weer een fantastisch feest. 

Naast feesten, is er ook actief gedaan. Op 4 november werd in de Sportcampus Zuiderpark het Beweegloket voor geestelijk- en lichamelijk beperkten geopend. Sovicos was hierbij aanwezig om de deelnemers in aanraking te laten komen met zitvolleybal. De clinic werd met veel enthousiasme ontvangen door zowel deelnemers als vrijwilligers. Met behulp van Yvonne (D2), Jolijn (D4), André, Firoz en Theo (H5) heeft iedereen kunnen genieten van een hele actieve ochtend, ontzettend bedankt! En we gaan kijken hoe we hier een vervolg aan kunnen geven samen met andere volleybalverenigingen in de Haagse regio. 

Daarnaast hebben we meegedaan met de AH Sportactie. Via deze actie kunnen klanten sparen voor verschillende sportactiviteiten en Sovicos was één van de vele sportaanbieders. Via de actie hebben we 36 aanmeldingen binnen gekregen, waarbij er voornamelijk animo voor beachvolleybal is. Een mooi respons waarbij we natuurlijk hopen dat een aantal mensen zo enthousiast wordt dat ze besluiten om lid te worden van Sovicos. 

Op woensdag 29 november vond weer het jaarlijkse basisscholentoernooi plaats. Wat een enthousiasme, wat een energie en wat een volume. Weer een geslaagd evenement dankzij verschillende vrijwilligers en uiteraard de organisatie met Laurien, Helen en Lisa. Bedankt allemaal. 

We hopen dat we ook weer op jullie inzet kunnen rekenen tijdens het volleybaltoernooi voor het voortgezet onderwijs dat op vrijdagmiddagen op 9, 16 en 23 maart en 13 april 2018 zal worden georganiseerd. Meer informatie volgt t.z.t. 

Ook komt de motor die de Activiteiten Commissie heet weer flink op stoom. Zo zullen we op zondag 17 december gaan genieten van een heerlijk kerstdiner bereidt door de SoviKoks. Wil je hierbij zijn? Geef je dan op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf je in op één van de intekenlijsten die op woensdag op de bar liggen. Wees snel, want VOL=VOL! De kosten en het menu van het kerstdiner zijn inmiddels bekend gemaakt. Zie onder andere de website. Via deze link kun je je vóór 12 december opgeven én je gewenste menukeuze doorgeven! https://goo.gl/forms/2UU5J7GYxcl3HhwW2 

Daarnaast is er nóg een datum die je echt in je agenda moet schrijven, namelijk vrijdag 5 januari 2018. Dan vindt het, inmiddels traditionele, Blacklighttoernooi plaats om het nieuwe jaar in te luiden. Denk foute hits, denk neon-kleuren en denk vooral gezelligheid! Meer informatie volgt snel.


Sponsoren van Sovicos was nog nooit zo makkelijk (vanaf de luie stoel) 
De tijd voor Sint- en Kerstcadeaus is aangebroken! Bestel jij deze ook vaak online? Ga dan, voor je de bestelling doet, eerst naar: 

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=3378 

en klik vanuit hier op jouw webwinkel. 

Sovicos ontvangt dan een klein gedeelte van jouw aankoopbedrag in onze clubkas. Kleine moeite om onze club te sponsoren dus! 

Via deze link kun je kiezen uit bijna alle populaire webwinkels zoals Bol.com, Wehkamp, Zalando, Mediamarkt, Blokker, Bart Smit en vele anderen. En voor de makkelijke eters onder ons, thuisbezorgd.nl staat hier ook op. :-) 


Algemene Ledenvergadering 
Op 26 september was de algemene ledenvergadering. Altijd weer een goed moment om met de aanwezige leden terug (via het Jaarverslag) en vooruit te kijken en de verschillende ontwikkelingen te bespreken. Tijdens de ALV hebben we afscheid genomen van Jan Soer en Krispijn Keijzer als bestuursleden. Wij willen Krispijn en Jan bedanken voor al hun inzet de afgelopen jaren.
Gelukkig kunnen we ook nieuwe bestuursleden verwelkomen: René Frank als Bestuurslid Jeugdzaken, Lisa Sikkes als Bestuurslid Verenigingszaken en Michelle Apperloo als Secretaris. 

Verder hebben we gesproken over de invulling van het (beach-)volleyballen in het Zuiderpark in samenhang met de financiële consequenties ervan. Ambities en beoogde inkomsten lopen niet altijd gelijk op, en dus houden we als bestuur natuurlijk de vinger aan de pols. Voorts zijn de contributies voor het nieuwe seizoen vastgesteld (gelijk aan vorig seizoen).

Andere gesprekspunten waren het advies van de Kas Controlecommissie met aansluitend “decharge” van het bestuur, het hoge aantal afmeldingen, omgaan met materiaal, cashless betalen in de kantine en de oproep voor een nieuwe wedstrijdsecretaris. 


Ditjes en datjes 
Zoals bekend hebben we sinds enige maanden 2 nieuwe sponsors. Nog even ter herinnering.

o Heb je een blessure, dan kun je contact opnemen met Annatommie mc in Rijswijk. Als medisch
   centrum zijn zij gespecialiseerd in de behandeling van fysieke klachten (zowel diagnose als
   eventuele behandeling). 

o Heb je nieuwe schoenen of andere volleybalspullen nodig, dan biedt de online webwinkel
   Onlyvolleybal.nl uitkomst. 

o Zie voor nadere informatie over beide sponsors de website. 

De animo om te trainen in de Campus neemt gelukkig steeds toe. Maar, er is nog ruimte om een balletje te slaan. Zowel voor zaalvolleybal als (met name) beachvolleybal. En uiteraard kun je ook kiezen voor een combinatie. Daarnaast is er nog een veld beschikbaar in de Steenwijklaan op woensdagavond. Voldoende keus dus.

Tijdens de ALV heeft Rob Strang (sinds jaar en dag de vertrouwde wedstrijdsecretaris) gevraagd om een opvolger/opvolgster. Om een indruk te krijgen van het takenpakket onderstaande info. Het lijkt veel maar valt in praktijk wel mee als je wat bent ingewerkt. Meer weten??? Neem dan contact op met Rob.

Wedstrijdsecretaris -- tijdsbeslag: ca 1 uur/week -- piek: mei+aug 

 1. Het verzorgen van de teamopgave gehele vereniging (incl. beschikbare speelruimte competitie) aan de Bond.
 2. Het plegen van correcties op het concept-wedstrijdprogramma.
 3. Het verzorgen van de Teamopgave jeugd (2e competitiehelft).
 4. Het plegen van correcties op het concept-wedstrijdprogramma Jeugd 2e helft.
 5. Het wekelijks controleren van de gespeelde wedstrijden op invallers en het wekelijks doorsturen van de stand van zaken.
 6. Het uitzetten van verzoeken tot wedstrijdwijzigingen vanuit de vereniging (teams/TC) en volgen en melden van het resultaat aan de teams/ TC.
 7. Het uitzetten van verzoeken tot wedstrijdwijziging vanuit tegenstanders bij het betreffende team en het vervolgens beantwoorden van die verzoeken richting tegenstander. Het eindresultaat terugkoppelen aan het betreffende Sovicos team.
 8. Het controleren van (concept) boetes opgelegd door de Bond op juistheid en het resultaat doorgeven aan team, penningmeester en voorzitter TC.
 9. Het verzorgen van alle contacten die vallen binnen het verantwoordelijkheidsgebied van het eigen taakgebied.

Zoals bekend kan er al enige tijd alleen cashless worden betaald in de kantine. Maar: de mogelijkheid om een fooi te geven, blijft gelukkig bestaan. Daarvoor zit er een aparte knop de kassa. Dus!!!! 

Met HKV is afgesproken dat activiteiten die we willen organiseren tijdig en vooraf worden gemeld aan Lisa Sikkes als bestuurslid Verenigingszaken, zodat zij nadere afspraken kan maken met HKV.

Tijdens de ALV is afgesproken dat we de thuiswedstrijden pas laten beginnen als alle ballen die we lenen aan een gastteam weer in de tas zitten. Attentie Sovicos-teams en natuurlijk ook de scheidsrechters om hierop toe te zien.

Ik wens jullie alvast fijne feestdagen!

Theo Aquarius
Voorzitter volleybalvereniging Sovicos