mei 2018  

Beste Sovicossers,

De competitie is geëindigd met enkele fraaie hoogtepunten, en het beachseizoen komt eraan. Net als verschillende topvolleybalevenementen medio juli. Meer daarover, en andere onderwerpen die binnen Sovicos spelen, in deze bestuursflits.

 • Terugblik seizoen 2017-2018
 • Volley 2018
 • Beachtoernooi en beachclinics
 • Implementatie AVG
 • Vacatures
 • Vrijwilligers BBQ
 • Zomeragenda

Terugblik seizoen 2017 – 2018
De hoogtepunten: Meisjes B1 en Jongens C1 zijn kampioen geworden!! Driewerf hoera voor speelsters en spelers en hun trainer/coach Anaïs en Luuk.

En natuurlijk ook de felicitaties voor Dames 1 die na 3 spannende en gewonnen p/d-wedstrijden volgend seizoen in de promotieklasse zullen spelen.

De TC is druk bezig om de samenstelling van de teams voor het nieuwe seizoen voor te bereiden. Altijd weer veel gepuzzel, en met de insteek om een ieder zoveel mogelijk op het gewenste niveau in te delen. En daarnaast ook, zoals jaarlijks steeds nodig, rekening houden met de aanloop van nieuwe spelers en speelsters. Positief is dat de trainers voor Heren 1 (Iwan Banens) en Dames 1 (Marina Nedl) al bekend zijn. Binnenkort volgt meer nieuws vanuit de TC.

Volley 2018
Nu het volleybalseizoen op zijn einde is, is het tijd om vooruit te blikken naar de zomer. En wat voor een zomer! Van 15 t/m 22 juli vindt Volley 2018 plaats waarbij drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: de EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar. Volley2018 wordt gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: "onze" prachtige Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Wil jij hier bij zijn? Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.volleybal.nl/tickets

In het kader van Volley 2018 worden er verschillende side events georganiseerd. Dit zijn evenementen die worden georganiseerd door lokale (sport)verenigingen om volleybal voor verschillende doelgroepen te promoten. Zo zal Sovicos, in samenwerking met Stichting SGK Den Haag, op 21 juli een G-beachvolleybaltoernooi in de Sportcampus Zuiderpark organiseren. SGK Den Haag zet zich om mensen met een verstandelijke beperking te laten sporten. Dit wordt samen met Best Buddies gedaan, een vrijwilligersorganisatie die ervoor zorgt dat jongeren met een verstandelijke beperking samen met een buddy aan allerlei activiteiten kunnen meedoen.

Voor een goed verloop van dit toernooi zoeken wij ongeveer 10 vrijwilligers die tijdens het toernooi de wedstrijden kunnen leiden, kunnen helpen bij de toernooileiding en/of gastheer/vrouw (aanspreekpunt) bij de velden willen zijn. Het toernooi zal ’s middags plaatsvinden tussen 13.00 en 17.00 uur en worden afgesloten met een gezellige prijsuitreiking, inclusief een hapje en een drankje.

Heb je interesse, meld je dan aan bij Yvonne Nieuwmans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 
Als je interesse hebt, maar misschien nog twijfelt omdat je niet helemaal of helemaal niet bekend bent met de doelgroep, geen probleem. In de aanloop van het toernooi zal nog een infobijeenkomst worden georganiseerd, waarbij de belangrijkste aspecten wat betreft de omgang met mensen met een verstandelijke beperking aan bod zullen komen. Tevens zullen in het kort de belangrijkste spelregels worden uitgelegd, waarbij het motto "meedoen is belangrijker dan winnen!" leidend zal zijn. Ook als je slechts een deel van de middag beschikbaar bent, ben je natuurlijk van harte welkom en worden je inzet en enthousiasme gewaardeerd.

Beachtoernooi en beachclinics
Ook dit jaar organiseert Sovicos in opdracht van de gemeente weer Beachvolleybal clinics waar Haagse basisscholen en middelbare scholen kosteloos aan mee kunnen doen. De clinics worden tussen 14 mei en eind september gegeven op een van de Beachvolleybal courts in Den Haag. Ieder jaar is het weer een groot succes en om dat succes ook dit jaar weer te behalen zijn we op zoek naar Trainers en Assistent Trainers. De clinics duren 1,5 uur per clinic, soms meerdere achter elkaar en je kunt jezelf inplannen wanneer je maar wilt. Je krijgt er ook nog eens een leuke vergoeding voor! Zie jij dat wel zitten? Neem dan contact op met Matthijs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je hoort snel van ons!

Daarnaast organiseren we een beachtoernooi voor de basisscholen (13 juni van 12.30 tot 16.30 uur), waarvoor we ook nog vrijwilligers zoeken. Dit evenement zal plaatsvinden op de Beachvelden van Houtrust. Graag contact opnemen met Laurien wanneer je geïnteresseerd bent (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Implementatie AVG
Voor wie de krant of tv volgt, is het weinig nieuws. Vanaf 25 mei 2018 geldt er nieuwe en strengere regelgeving op het gebied van privacy: de zogeheten Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat heeft belangrijke consequenties, ook voor sport verenigingen zoals Sovicos. Zo vereist de AVG dat duidelijk wordt welke (persoons)gegevens worden verwerkt en waarom. Denk bijvoorbeeld aan de ledenadministratie maar ook aan het registreren van deelnemers aan toernooien of andere activiteiten. Daarnaast moet worden aangegeven welke beveiligingsmaatregelen zijn getroffen (zoals een beveiligd deel voor leden op de website) om zo de privacy te waarborgen. En de leden moeten worden geïnformeerd over het gebruik van hun gegevens, bijvoorbeeld met behulp van een aparte privacyverklaring.

Kortom, het nodige werk aan de winkel dat bij Sovicos (deels) gelijk oploopt met het vernieuwen van de ICT-infrastructuur. De implementatie van de AVG zal op 25 mei niet zijn afgerond (net als bij vele andere verenigingen en instanties), maar we hebben dan wel een basis gelegd. Jullie merken hier binnenkort meer van.

Vacatures
Het is goed dat er regelmatig wisselingen zijn in de samenstelling van bestuur en commissies of bij kaderfuncties. Dat brengt vaak nieuwe energie en ideeën met zich mee, en het helpt ook bij het zoeken van vrijwilligers als vooraf duidelijk is dat werkzaamheden “eindig” zijn. We zijn dan ook blij dat Nicky Ratsma na de zomer aan de slag gaat als wedstrijdsecretaris (met good old Rob als klankbord) en dat de materiaalcommissie (Bart en Harry) erin is geslaagd om zichzelf te vernieuwen met 3 nieuwe leden (Bart Slim, Ton van den Heuvel en assistent Firoz Sahangoekhan). En natuurlijk mag ook niet onvermeld worden dat Firoz sinds enige tijd in de Jeugd TC zit. Mooie ontwikkelingen.

Dat laat onverlet dat er ook zorgen zijn. Per september zal Michelle vanwege verhuizing haar functie als secretaris neerleggen. Dat een bestuur zonder secretaris nogal gehandicapt is en ook de communicatie met jullie via website e.d. in de knel komt, kunnen jullie lezen op de website. Voeg daarbij dat de functie van bestuurslid Jeugdzaken al langer vacant is, en het is duidelijk dat er een probleem ligt. Vandaar de oproep: heb je tijd/zin om de handen uit de mouwen te steken en lijkt het je leuk om samen met de andere bestuursleden de toekomst van Sovicos (mee) te bepalen?? Neem dan contact op met 1 van de huidige bestuursleden.

Vrijwilligers BBQ
Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: de vrijwilligers BBQ. De uitnodiging voor een ongetwijfeld gezellige happening op 22 juni is onlangs verstuurd. Zo mogelijk is er ook tijd om effe te beachvolleyballen. Niet uitgenodigd dit keer?? Dan is er maar één oplossing: zorg dat je komend seizoen vrijwilliger bent!! Er liggen voldoende klussen te wachten, ook buiten de bestuursfuncties die hiervoor zijn genoemd.

Zomeragenda
De komende weken staan er verschillende activiteiten op de agenda. Zoals:

 • Ledûb volleybal festival (Budel): 25, 26, 27 mei
 • Beachtoernooi: 13 juni
 • Beachclinics: 14 mei – eind september
 • FIVB Volleybal Nations League (Topsportcentrum Rotterdam): 5, 6, 7 juni
 • Hajraa (Eindhoven): 15, 16, 17 juni
 • Sovicos Vrijwilligers BBQ: 22 juni
 • EK Beachvolleybal, WK zitvolleybal en EK jongens: 15 t/m 22 juli


Het bestuur wenst jullie een mooie zomer(vakantie), en tot ziens! In ieder geval bij het begin van het nieuwe seizoen.