NR. 2 - 1 december 2017 

Met aandacht voor de volgende zaken:

We zijn nu al weer een tijdje onderweg. De resultaten vallen in het algemeen niet echt tegen met hier en daar een uitzondering. Bij de dames zien we toppossities voor D1 en D2, terwijl D3 het ook niet bepaald slecht doet. De lagere teams hebben nog wat werk te verzetten waarbij D6 daarentegen weer hoog op de ranglijst staat.
Bij de heren is het hard werken geblazen voor H1 en H2, neemt H3 een gedegen positie in en moet H4 zien te voorkomen, dat het de jaarlijkse strijd tegen degradatie weer moet voeren. H5 – zoals altijd heel ambiteus – heeft dit jaar te kampen met een ongelooflijke golf aan grote en kleine pijntjes, waardoor de prestaties niet van het alom bekende hoge niveau kunnen zijn.
Bij de jeugd draaien al onze teams met uitzonderuing van Meisjes A2 in de subtop mee.

BAR

Met het nieuwe kassasysteem, waar de meesten inmiddels aan zijn gewend, zijn de problemen van het opmaken en afdragen van kasgelden verleden tijd. Wellicht een tip voor sommige teams, waar veel nieuwe leden zijn ingedeeld: het is handig om een meer ervaren kracht te koppelen aan een ‘nieuweling’. Het inwerken verloopt dan een stukje soepeler.


ZAALDIENST

Totdat we van HKV/Ons Eibernest een ander bericht te horen krijgen, 
is de zaal op vrijdagavond zo rond om 18.30 uur vrij. Dat betekent
dat zeker vanaf 18.45 uur met de zaaldienst kan worden begonnen.
Het feit dat Vincent Luchtenburg elke week een wel heel fiks handje
toesteekt bij het opzetten van de velden, ontslaat de teams niet van
hun eigen verantwoordelijkheid. 

Het valt mij trouwens vaak op, dat heel veel van de bezoekende
teams mooi op tijd in de hal aanwezig zijn. De Sovicos-teams
hebben daarin in sommige gevallen nog een hele wereld te winnen.
       


DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER
Met ingang van dit seizoen wordt zowel bij de thuis- als de uitwedstrijden gebruik gemaakt van het Digitale Wedstrijdformulier (DWF). In het gros van de gevallen wordt voor de verwerking van de uitslag bij verenigingen gekozen voor de optie Resultaat Invoeren en niet voor Live bijhouden. Hoewel de optie Resultaat invoeren (die wij ook gebruiken) eigenlijk heel gemakkelijk is, vraag ik toch wel de aandacht van scheidsrechters, (reserve)aanvoerders en coaches om kritisch te blijven. Na verzending van de uitslag is namelijk niet meer te controleren of iemand heeft meegespeeld. Onterechte invalbeurten zijn achteraf niet meer te controleren. Dus check even na afloop, vóórdat een vinkje is geplaatst bij akkoord, of degenen die niet hebben meegedaan ook als zodanig staan vermeld (er moet dan geen vinkje achter hun naam komen te staan).
                                 
Een enkele vereniging in onze regio kiest voor de optie Live bijhouden (Kratos, Punch). Heb je daarmee te maken dan moet je moet je er attent op zijn, dat iedereen op het ‘formulier’ staat en met het goede rugnummer. Is dat laatste namelijk het geval dan herkent het systeem die speler niet en volgt een speelverbod voor die wedstrijd.

SPELREGELBEWIJS


Zoals inmiddels wel duidelijk wordt van ieder lid uitkomend in de seniorencompetitie vereist, dat hij/zij het spelregelbewijs haalt (zie www.Volleybalmasterz.nl en onze eigen site). Na het behalen ervan kan je als scheidsrechter worden ingedeeld. Dat regel je binnen je eigen team. Over wat je als scheidsrechter moet doen kun je meer vinden op de Sovicos-site.
Vind je het moeilijk om zomaar op die bok te gaan zitten of heb je in het algemeen vragen over het fluiten, schroom dan niet en laat mij het weten. Ik kan je verder helpen. Als er voldoende animo is binnen een team, laat mij dat dan ook weten, dan organiseer ik in overleg met het team een bijeenkomst over het fluiten.
Maak je nog rare dingen mee tijdens een wedstrijd, neemt de scheidsrechter een beslissing die je verwondert, neem contact met me op.

WIFI
In onze hal werkt de Wifi in het algemeen naar behoren. Soms zijn er haperingen als gevolg van een slechtwerkende verbinding. Wat moet je nu doen in zo’n situatie. Je kunt als aanvoerder/coach thuis al je eerstvolgende wedstrijd oproepen en het team dat gaat spelen nakijken en eventueel corrigeren. Meestal loopt de start van een wedstrijd wel naar wens. Het komt wel met enige regelmaat voor, dat je aan het einde ervan wat problemen krijgt. Je kunt het een aantal malen proberen of je kunt via je eigen mobiel (in de zaal of boven in de kantine) naar de DWF-site gaan en het zo oplossen.
                                                      
Lukt het allemaal niet, bewaar dan het telformulier waarop de belangrijkste gegevens staan vermeld. Geef dat formulier aan mij of Vincent. Dan proberen we dat in het weekend alsnog te regelen. Gooi in dat geval dus het telformulier niet weg. Lopen de zaken bij het afsluiten naar wens en krijg je de mededeling dat de gegevens zijn verzonden, dan mag het telformulier in de prullenbak.

GEPLANDE ACTIVITEITEN


17 DECEMBER     KERSTDINER
  


5 JANUARI       BLACKLIGHT TOERNOOI