Geschiedenis

Na de fusie met DOS in 2002 kreeg de jeugdafdeling bij Sovicos een nieuwe impuls. In het seizoen 2002-2003 startte wij met maar liefst 3 jeugdteams en 2 miniteams. In totaal zo’n 30 jeugdleden. In de loop van de jaren groeide de jeugdafdeling elk jaar weer een beetje en op dit moment lopen er zo'n 50 jeugdleden rond op de vereniging.

Jeugdvolleybal opbouw
Volleybal begint voor de jongste jeugd met een dynamisch volleybalspel: Circulatie-minivolleybal (CMV), ook wel Cool Moves Volley genoemd. Dit spel kent 6 niveaus en kan al vanaf 6 jaar gespeeld worden. Zo leren de jongste volleyballers stap voor stap en op een speelse dynamische manier de volleybaltechnieken. Het CMV wordt gespeeld in teams met 4 kinderen of voor de oudere kinderen met 6 kinderen. Ook wordt gespeeld op een kleiner veld, met een lager net en een lichtere bal dan bij het senioren volleybal. Meer informatie over CMV kan je lezen op www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/cmv-competitie/#west
 . Bij het CMV worden maandelijks op vrijdag of zaterdag toernooien gespeeld. CMV6 speelt (wekelijks) competitiewedstrijden.

De richtlijn voor leeftijd en CMV niveau is als volgt:
CMV 1: 6-7 jaar
CMV 2: 7-8 jaar
CMV3: 8-9 jaar
CMV 4: 9-10 jaar
CMV 5: 10-11 jaar
CMV 6: 11-12 jaar
Uiteraard heeft de indeling van de kinderen op een bepaald niveau behalve met leeftijd, ook te maken met volleybalervaring, persoonlijke -, lichamelijke - en sociale ontwikkeling.

Vanaf de leeftijd van 12 jaar gaan de kinderen jeugdvolleybal spelen. Dit is het volleybal dat ook door senioren wordt gespeeld. Dat betekent dus dat je met 6 volleyballers in het veld staat en dat er op een groter veld en met een zwaardere bal wordt gespeeld dan bij het minivolleybal. Ook is er vanaf deze leeftijd de mogelijkheid om wekelijks competitiewedstrijden te spelen.

Binnen het jeugdvolleybal zijn er 3 leeftijdscategorieën:
C-jeugd: 12 tot 14 jaar
B-jeugd: 14 tot 16 jaar
A-jeugd: 16 tot 18 jaar

Wat biedt Sovicos
Sovicos biedt volleybal aan vanaf CMV 2, dus vanaf 7 jaar. De CMV-afdeling van Sovicos traint op maandag van 18.00 – 19.30 uur in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Op dit moment hebben wij 1 trainingsgroep: CMV 4.  De trainingsgroep bestaan uit maximaal 12 kinderen.

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor een vrijblijvende proefles, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Hier kunt u ook terecht voor vragen over de trainingen of een aanmelding.

Sovicos heeft dit seizoen ook 3 jeugdteams: een meisjes A-team, een meisjes C-team en een jongens C-team. Zij trainen op maandagavond (meisjes C en jongens C) in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag en op woensdagavond (meisjes A) in de Steenwijklaan en alle teams spelen de thuiswedstrijden op vrijdagavond of zaterdagmiddag.

Behalve de activiteiten op volleybalgebied organiseert het jeugd-activiteitenteam ook een aantal leuke activiteiten voor de jeugd. Bijvoorbeeld: sinterklaasfeest, filmavond, spelletjesmiddag op het strand, klimmen, schaatsmiddag. En elk jaar gaan we aan het eind van het seizoen op kamp!

Meer info
Wil je meer weten over het jeugdvolleybal bij Sovicos stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hiernaast kan je direct per team doorlinken naar de zoekmachine van de Nevobo.

Voor info over alle teams in één keer klik hier
Speelschema
en standen
jongens C1